The town of Rovinj Apartments garden and entrance Bosko apartments house Luxury ships arriving in Rovinj Holiday house garden
The town of Rovinj
Apartments garden & entrance
Bos-Ko Apartments house
Luxury ship arriving in Rovinj
Holiday house garden

Приватни смештај у Ровињу РОВИЊ – Истра – Хрватска - Aпартмани у Ровињу

Rock climbing in Rovinj near the sea

Нудимо вам у нашим комфорним апартманима: Бесплатно коришћење факса, сат-тв, веш машине, помоћног лежаја за децу до 12 година, Интернет-ВЛАН! Добро нам дошли Ровњ!

У покушају да је откријете, њена јединственост ће вас мамити да јој се опет вратите и наставите са истраживањем и поновним уживањем у ономе што сте већ сазнали. Посебно ће Вас одушевити западна обала Истре, где се налази бајковити градић Ровињ.


Rock climbing in Rovinj near the sea

Поглед на залазак сунца из старог града Ровиња је незабораван! Призор када сунце ''пада'' у плаво Јадранско море, а за собом оставља блиставо црвенило је јасан знак да ће сутра бити лепо, бистро небо и сунчан дан, што ће Вас упутити да се и сутра вратите и уживате у фантастичним пределима, чистим плажама и дивном времену.Rock climbing in Rovinj near the sea

Ровињ је изразито леп и сликовит градић, који се издиже из мора и урања у његове дубине, окупан сунцем, окружен је зеленилом и изграђен је од чаробног белог камена. Остао је добро очуван и непромењен, упркос развоју масовног туризма. Ровињ у себи и даље има нешто дивље, природно, а истовремено топло и гостопримљиво окружење, а треба споменути и поветарац (познат као Маестрал), који нежно милује током дана, а угодно хлади ноћу и омогућује миран сан. Ваздух је овде чист, море пријатно и најтоплије на северном Јадрану. Стрес је овде непозната реч!


Rock climbing in Rovinj near the sea

Лети у Ровињ долазе туристи из свих крајева света. Многи га упоређују са Сент Тропеом, дајући готово редовно предност Ровињу.
Ровињ је старо рибарско насеље са богатим наслеђем различитих култура, које су имале значајан утицај на развој градића. Ровињ је окружен великим и малим острвима, којих има чак 22 у низу, а сва она обилују бујном медитеранском вегетацијом. Ровињ је град са 14 000 становника, срећних и сложних грађана.


Rock climbing in Rovinj near the sea

То је фасцинантан градић, препун бајковитих приповетки.

Он плени својом јединственом лепотом и шармом, као што је то радио протеклих седамнаест векова, али, у исто време, остао је заувек млад, живописан, отворен и гостољубив домаћин свим људима, без обзира на веру, нацију, животно доба или боју коже.Rock climbing in Rovinj near the sea

Многи уметници помињу Ровињ у својим песмама, причама, романима...Други су га овековечили на платну. Готово је немогуће издвојити једну особу, из мноштва поштовалаца Ровиња, али заиста је много стваралаца, које је Ровињ инспирисао, на дужи или краћи временски период, а који су створили уметничка дела у његовим ликовним колонијама.
Rock climbing in Rovinj near the sea

Истра је највеће полуострво у Хрватској, које има облик срца, а неке асоцира и на грозд винове лозе. То је божанствен кутак, који се с правом може описати као чаробна, питома, зелена и еколошки чиста земља, са прелепим плажама и увалама. У покушају да је откријете, њена јединственост ће вас мамити да јој се опет вратите и наставите са истраживањем и поновним уживањем у ономе што сте већ сазнали. Посебно ће Вас одушевити западна обала Истре, где се налази бајковити градић Ровињ.Rock climbing in Rovinj near the sea

Поглед на залазак сунца из старог града Ровиња је незабораван! Призор када сунце ''пада'' у плаво Јадранско море, а за собом оставља блиставо црвенило је јасан знак да ће сутра бити по, бистро небо и сунчан дан, што ће Вас упутити да се и сутра вратите и уживате у фантастичним пределима, чистим плажама и дивном времену.


Приватни апартмани у Ровињу | Проведите летовање у Истри

Заврсно годисње окупљање истарског туристицког сектора на туристицком форуму

"Истра: Зелени Медитеран", предходну туристицку сезону тј 2010. Оцени ло је као веома успјесну.


Rock climbing in Rovinj near the sea

У којој је туристицка дестинација Истре добила три велика признања. То су признање свједског водица Лонели Планет, у којем је Истра изабрана као друга најпозељнија регија на свету. Друго је признање Динерс Цлуба, гдје су Истру прогласили другом најпожељнијим дестинацијама у Европи.АДАЦ-ово признање, уврстава Истру у најзнацајнију ауторегију у Европи. Сво наведено је објављено у 16 ​​милиона примерака сто је непроцјењива добит у промиддби на туристицком трзисту свјета.

Ровињ, град из бајке или град бајка, пљени својом јединственом лепотом и шармом већ 17 века оставши притом вечито млад, жив и живахан, отворен за све, гостољубиви домаћин свих нација, узрастима, у сва годишња доба.


Rock climbing in Rovinj near the sea

Сликовити истарски град Ровињ место је у којем се сјединила лепота природе с изузетним климатским условима, због чега боравак у овој морској оази није предодређен само за летње месеце. Напротив, јесенско сунце и свежи морски ваздух идеални су за дуге шетње уз море, али и за уживање у врхунској гастрономској понуди и културном богатству града.Rock climbing in Rovinj near the sea

У ровињском архипелагу налазе се 22 острваца од којих су Св. Андрија и Св. Катарина највећи и најљепши те представљају добар избор за краћи излет. Заштићени објекат природе такође вредни посете су острва и приобално подручје од острваца Св. Ивана до две сестрице, море и подморје Лимског канала и део Лимске драге, парк шума "Пунта Kорренте", мочвара Палуд, Ромуалдова пећина на јужној страни Лимског канала и каменолом "Цаве ди Монфиорензо", својеврстан геолошки "споменик природе".Посебан чар овој станици свакако даје околину уређен у аутохтоном истарском стилу који ће одушевити све посетиоце ове станице.

 

Ровињске плажа су разнолике, на разуђеној обали у дужини преко 40 км.